MyMenu1

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

26 Οκτωβρίου - Intersex μέρα επίγνωσης 2013


Ήταν στην Βοστώνη των Ηνωμένων Πολιτειών, 17 χρόνια πριν (26 Οκτωβρίου το 1996), όπου Intersex ακτιβιστές μαζί με συμμάχους και υποστηρικτές, οργάνωσαν την πρώτη διαδήλωση για Intersex άτομα στο σημείο που η Αμερικανική ακαδημία παιδιατρικής πραγματοποιούσε το ετήσιο συνέδριο της. Από τότε η ημέρα αυτή καθιερώθηκε. Τι ζητούσε όμως η κοινότητα των Intersex; Ζητούσε να εξαφανίσει την ντροπή, την μυστικότητα και τις αθέμιτες χειρουργικές επεμβάσεις στα γεννητικά όργανα Intersex βρεφών.


Τι ακριβώς περιγράφει όμως ο όρος Intersex;


Ένα άτομο είναι Intersex όταν χαρακτηριστικά που ορίζουν το βιολογικό του φύλο (π.χ. χρωμοσώματα, γεννητικά όργανα) προέρχονται και από το αντρικό και από το γυναικείο φύλο. Ένα άτομο μπορεί να χαρακτηριστεί Intersex από την γέννηση του ή κατά την ενηλικίωση του αλλά μπορεί να είναι Intersex και να το ανακαλύψει σε αρκετά μεγαλύτερη ηλικία. Παιδιά που γεννιούνται Intersex δέχονται χειρουργική επέμβαση από γιατρούς με βάση το φύλο που οι γονείς επιλέγουν γι'αυτά.


Σήμερα ενημερωνόμαστε για το τι σημαίνει το I στο LGBTIQ και μεταφέρουμε τις γνώσεις μας σε όσους μέχρι τώρα αγνοούσαν την ύπαρξη των Intersex ατόμων. Δεν υπάρχει "διόρθωση", υπάρχει επίγνωση και επιλογή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου